PIEKARZ
Kwalifikacja
potwierdzająca nabyte umiejętności w
zawodzie:
TG.03 –
Produkcja wyrobów piekarskich
Zawód ten łączy w
sobie elementy pracy indywidualnej i
zespołowej. Piekarz dobiera
i przygotowuje surowce do produkcji
wyrobów piekarskich, przeprowadza
rozrost oraz wypiek pieczywa w
różnych asortymentach, sporządza
półprodukty, dzieli i formuje różne
produkty piekarskie, obsługuje
maszyny i urządzenia stosowane w
produkcji wyrobów piekarskich.
Nauka zawodu trwa
trzy lata i kończy się egzaminem
potwierdzającym kwalifikacje
w zawodzie.
Zajęcia
praktyczne uczeń odbywa w zakładach
piekarniczych na terenie
Częstochowy.
Szkoła umożliwia
nawiązanie kontaktu z przyszłym
pracodawcą.
Naukę w zawodzie PIEKARZ
organizujemy wyłącznie dla uczniów z
orzeczeniem o potrzebie kształcenia
specjalnego w:
-
Branżowej Szkole I Stopnia – dla młodzieży z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu lekkim oraz z niepełnosprawnościami sprzężonymi
Tylko nasza szkoła zapewnia w pełni
zindywidualizowaną organizację
procesu kształcenia w warunkach
odpowiednich do potrzeb i możliwości
psychofizycznych każdego ucznia.
Uczniu pamiętaj - u nas możesz:
-
uczyć się w mało licznej klasie!
-
czuć się bezpiecznie i komfortowo!
-
liczyć na to, że nauczyciel zrozumie Twoje problemy i potrzeby!
-
uczyć się i rozwijać umiejętności we własnym tempie!
-
nawiązywać kontakty z innymi bez presji otoczenia!
-
rozwijać swoje pasje i zainteresowania!
WAŻNE
-
NABÓR uczniów do naszych szkół odbywa się cały rok.
-
Kandydatów do naszych szkół nie obowiązuje elektroniczny system rekrutacji.
-
Rodzaj dokumentów i szczegóły dotyczące rekrutacji - do pobrania na naszej stronie w zakładce „REKRUTACJA”.
-
Na żadnym dokumencie
szkolnym, w tym na
legitymacji
szkolnej,
świadectwie ucznia,
a także tablicach
urzędowych szkoły
NIE MA zapisu
„szkoła specjalna”.